joi, 23 decembrie 2010

Prajituri de Craciun (IV)

Luca 2:8-20

Reteta pentru azi ne-o dau pastorii din Bethleem. Nu e vorba totusi de nicio reteta de cheesecake, :)) (desi cred ca aveau destul material pentru asta) ci de reteta trecerii la actiune in urma auzirii Vestii bune. V-ati gandit de cate ori ne rezumam la stadiul de oameni informati si atat? Ei bine, priviti la atitudinea pastorilor. Dupa ce au ascultat ce li se vestise, primul cuvant care le iese din gura este: "Haidem" (trec imediat la actiune) sa mergem si sa vedem ce ne-a facut de cunoscut Domnul"(vs.15). Nu maine, nu poimaine, ci acum! Si nu s-au dus a lene, ci "in graba"(vs.16). Apoi, gasind ceea ce li se vestise, impartasesc mai departe si se intorc slavind pe Dumnezeu pentru ca tot ce auzisera a fost adevarat!
De cate ori ne-am oprit la asimilarea unor informatii? imi aduc aminte de atatea ori de crestinii din Bereea, numiti oameni cu suflet ales tocmai din motivul ca CERCETAU ceea ce li se spunea. Cati dintre noi facem asa in casele noastre? Pastorii insa trec mai departe, si dupa ce cerceteaza si se conving, IMPARTASESC mai departe Vestea buna primita astfel incat toti raman mirati. Cati dintre noi, cei care ne-am convins ca tot ceea ce ni s-a spus despre Prunc este adevarat, vom face asta de acest Craciun? Si apoi, pastorii se intorc SLAVIND si LAUDAND pe Dumnezeu pentru veridicitatea si acuratetea Cuvantului Sau. Nu si-au arogat niciun merit, nu s-au gandit cat de alesi si speciali sunt ei de acum, ci au inteles ca slava este a Celui ce a hotarat sa le descopere aceste lucruri. Daca Dumnezeu hotaraste sa-ti descopere Cuvantul Sau, nu e meritul tau, nu uita asta chiar atunci cand vor veni oameni sa-ti spuna cat de mare binecuvantare a fost ceea ce le-ai impartasit. Nu esti tu un predicator, un vorbitor sau un scriitor mai bun ca altii, tu doar ai transmis mai departe Cuvantul Lui. Se cuvine ca si de acest Craciun sa slavim aceste insusiri ale Cuvantului Lui Dumnezeu, Cuvant ce este Adevarul prin care suntem sfintiti! Cuvant intrupat la vremea hotarata pentru ca noi sa avem dreptul sa ne numim copii ai lui Dumnezeu, nascuti nu din sange nici din voia firii noastre, ci din Dumnezeu! Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi plin de har si de Adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal.." (Ioan 1)
Ingredientele pastorilor: cerceteaza, apoi impartaseste, da slava Domnului! Iata reteta unei vieti active de crestin. Poate vom incepe sa fim astfel cu acest Craciun...

Binecuvantari vesnice,
radusamuel





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu