vineri, 23 decembrie 2011

Sarbatori mai aproape...

8. In oricare cetate veti intra, si unde va vor primi oamenii, sa mancati ce vi se va pune inainte;

9. sa vindecati pe bolnavii care vor fi acolo si sa le ziceti: "Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi."

10. Dar in oricare cetate veti intra, si nu va vor primi, sa va duceti pe ulitele ei si sa ziceti:

11. "Scuturam impotriva voastra, chiar si praful din cetatea voastra care s-a lipit de picioarele noastre;totusi sa stiti ca Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi." (Luca 10)


"Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi..." erau cuvintele pe care Domnul Isus ii invata pe ucenici sa le rosteasca in fiecare casa in care vor fi primiti raspandind Evanghelia. Si intr-adevar: ceea ce ei nu intelegeau atunci probabil pe deplin, intelegem noi astazi atunci cand pricepem ca la Craciun, Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de noi...Dumnezeu, in Fiul Sau a parcurs distanta unei vesnicii spre oameni, intrupandu-se in trup uman, El care este Duh, si limitandu-se in timp si spatiu, El care este in afara lor si neinfluentat de ele ca si noi. Tot ce ne-a ramas noua de parcurs spre El este distanta unei credinte vii de acceptare si traire zilnica.
Gandul familiei noastre de acest Craciun este: Sarbatori mai aproape de Cel ce S-a apropiat El primul de noi de aceste Sarbatori.

Cat de la indemana a facut El apropierea noastra de Dumnezeul la care nu L-am fi putut ajunge niciodata...Si acum, iata: avem acces liber in fata tronului de har si indurare al Tatalui, Îi putem vorbi prin rugaciune si ne vorbeste prin Scripturi datorita Duhului care traduce in ambele parti! Si multe altele pe care oamenii vechiului testament nici nu si le imaginau...
Da, Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de noi atunci si de atunci, in sensul ca a devenit accesibila tuturor celor ce au primit mantuirea crezand prin intruparea si jertfa Domnului nostru Isus Hristos!

Imparatia lui Dumnezeu este azi aproape si de tine, care poate nu te-ai impacat cu El. Numai, nu uita: aproape nu e inde-ajuns! Trebuie sa pasesti si tu inspre ea crezand si acceptandu-L pe Domnul Isus ca Mantuitor poate chiar de aceste sarbatori. Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de noi, indiferent de ce credem noi despre asta...Uitati-va la versetele 10 si 11. Sunt si oameni care nu accepta. Cu toate astea, lucrul acesta nu schimba cu nimic dorinta de aporpiere a lui Dumnezeu de noi. Poate ca nu vrei sa accepti, dar trebuie sa stii ca Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat si de tine. Cheama-L deci cata vreme este aproape si cauta-L pe Domnul cata vreme se poate gasi...

Si apoi...mai e un aspect: cel al revenirii lui Hristos. Imparatia lui Dumnezeu este acum mai aproape de noi ca niciodata.
Suntem oare pregatiti pentru asta si constienti ca de acest Craciun Imparatia Lui Dumnezeu e cum n-a mai fost niciodata de aproape de noi?

Sarbatori binecuvantate cu apropiere de Dumnezeu, in oricare din aceste aspecte!

Binecuvantari vesnice,
Radu si Nao

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu