sâmbătă, 11 septembrie 2010

Nimic pentru mine...

Fiti din plin binecuvantati dragii mei. Fie ca nici o bucurie sa nu va ocoleasca inimile, iar vietile sa va fie mereu in siguranta in Mana Dumnezeului nostru minunat! Sa va fie sufletele pline de pace si fiinta plina de dragoste inspirata din Dragostea perfecta de sus!
Am citit zilele acestea despre Avraam, si gandul care vreau sa vi-l las e din Geneza 14. Mi-a placut tare mult de Avraam, care e gata sa plece dupa "fratele sau" (v14)despre care aflase ca ajunsese prins de razboi. Nu a fost genul de om care sa spuna "asa-i trebuie, a ales Sodoma, suporta consecintele", ci fara sa stea pe ganduri, aduna oamenii cei mai viteji care sa lupte alaturi de el, si pleaca sa-l scape pe Lot. Noi cum facem atunci cand fratele nostru ajunge "prins de razboi" cazand in mainile celui rau? Aratam cu degetul, condamnam, sau apelam la oamenii cei mai "viteji" care sa lupte alaturi de noi in rugaciune si suntem gata sa plecam dupa fratele nostru? Asta am invatat eu de la Avraam, care l-a adus inapoi pe Lot, familia lui si toate bogatiile pe care acesta le avea mai inainte. Cand faci asta se intampla lucruri extraordinare:
1.Vei fi binecuvantat de Domnul Isus care iti va iesi inainte (Melhisedec, v 19, 20)
2.Vei trece din nou pe la Golgotha(paine si vin, v 18) ca sa-ti aduci aminte de unde a pornit totul.Si tu ai fost rascumparat si eliberat la randul tau. Esti dator ca acum sa-ti pese!
3.Vei fi indemnat sa-L cinstesti din nou pe Dumnezeu (v20), si-ti vei aminti ca nimic din ce ai sau poti sa faci nu-ti apartine, e totul Harul Sau nemeritat. Vei intelege ca nu e mai mare bogatie decat sa-L ai pe El alaturi. (E un sentiment extraordinar...)
4.Vei considera fara pret orice rasplatire a lumii(v.22,23) si vei intelege cu adevarat cel mai mare principiu care se aplica atunci cand iti pasa cu adevarat de fratii tai: "NIMIC PENTRU MINE"Abia atunci cand rostesti aceste cuvinte ai cu adevarat TOTUL!
Asta am luat eu pentru sufletul meu. Sper sa va fie si voua de folos, in a invata sa ne pese mai mult unul de celalalt, intr-un interes sfant, asa cum lui Dumnezeu si cerului intreg ii pasa de fiecare din noi. Sa aveti un sfarsit de saptamana ceresc!
Binecuvantari vesnice.....
radu samuel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu