sâmbătă, 25 septembrie 2010

Noe...intre cei din vremea lui

E vorba de Noe. Acel om care a trait "neprihanit si fara pata intre cei din vremea lui..." pentru ca a stiut sa "umble cu Dumnezeu" fiecare pas (Geneza 6. 9). Ce cunoscut ne suna si noua astfel chemarea lui Hristos, de a trai neprihaniti si fara pata "intre cei din vremea noastra". Sigur, cu totii cunoastem istoria vietii lui, si felul in care Dumnezeu l-a folosit in istorie, datorta ascultarii sale (Gen 6 . 22).
Geneza 7.20-23, e textul din care am invatat o lectie interesanta. Noe construieste o corabie la indemnul lui Dumnezeu. Desi lucrul acesta parea atat de ciudat pt cei din jur, in planul lui Dumnezeu de mai tarziu, constructia corabiei s-a potrivit perfectin locul hotarat de El.Urmeza potopul, si nimicirea pamantului pacatos, pt ca mai tarziu sa vedem o subliniere tare interesanta in vs 23. Dupa toata relatarea cu potopul, "n-a ramas decat Noe, si ce era cu el in corabie." Si am stat si m-am gandit ca persoanele care se aflau cu Noe in corabie, erau persoanele asupra carora el avea o influenta pozitiva. Erau persoanele asupra carora Dumnezeu i-a dat autoritate spirituala si morala. Dumnezeu i-a pus in corabia lui Noe, iar in vremea potopului au fost in siguranta. Ce a facut corabia lui Noe atat de sigura?Si ce poate face corabia vietii tale o corabie sigura?
1. A fost construita dupa instructiunile lui Dumnezeu.(Gen 6. 14 - ) Noe n-a cautat sa faca economie la materiale considerand ca e mai ieftin in alt fel sau mai la moda in alt fel decat zice Dumnezeu. Cu alte cuvunte, nu a facut nici un compromis, ci corabia a fost construita intocmai "cum ii poruncise Domnul"(v22) Iti construiesti tu corabia vietii tale zi de zi dupa instructiunile lui Dumnezeu? Fara compromis?
2. Corabia sigura contine persoanele si lucrurile pe care Dumnezeu a hotarat sa le aseze in ea. Nimic mai mult, dar nimic mai ptin! (Gen 7.v1)Nu cauta prietenia lumii asemandu-te cu ea, vei intrain "vrasmasie" cu Dumnezeu, dar nici nu-ti pastra dragostea doar pentru cei pe care iti este comod si la indemana sa ii iubesti. Corabia vietii tale trebuie sa contina toate persoanele si lucrurile pe care Dumnezeu le vrea acolo. El stie "ce poate" corabia ta si scopul pt care a fost construita, iar El se ingrijeste sa-ti trimita exact "echipajul" si dotarile potrivite.Nu cauta tu sa-L ajuti:)
3. Corabia sigura este cea sigilata (pecetluita) de Dumnezeu (Gen.7.16) E cea asupra careia Dumnezeu isi poate da binecuvantarea.Cand ai viata construita asa, nici un potop nu-ti poate sta in cale, si vei scapa tu si tot ce e cu tine in corabie.
Intreaba-te:
1. Care sunt oamenii pe care Dumnezeu a hotarat sa-i influentezi prin trairea ta, prin ceea ce esti si insemni pt ei si sau carora le poti fi un exemplu, adica oamenii pe care ti i-a dat El in corabie?
2. Ce fel de loc e corabia ta si incotro pluteste? E construita dupa instruciunile lui Dumnezeu, fara compromis, astfel incat sa primeasca binecuvantarea Lui? Ce se va intampla cu tine si cu cei din corabia ta daca potopul incercarii credintei tale ar veni astazi?
Fii, in ascultare, omul din pricina caruia sa supravietuiasca potopului si cei pe care Dumnezeu ti i-a incredintat. Ai incredere! Construieste-ti corabia vietii dupa instructiunile Lui, include in ea toate persoanele si lucrurile hotarate de El pt a primi in final sigiliul protectieisi binecuvantarii Dumnezeiesti! Nu-ti fie teama, "Domnul statea pe scaunul Sau de Domnie cand cu potopul..." si de atunci, El este Domn peste orice potop ce iti poate ataca corabia! Increde-te in El, si vei fi scapat tu, si tot ce se afla in corabia ta.
Avem, deci o responsabilitate fata de cei din jurul nostru, pe care Dumnezeu ne-a chemat sa-i influentam, traind in "neprihaniresi fara pata intre cei din vremea noastra"! Sa avem deci curajul de a pune la dispozitia Lui corabia vietii noastre ca El s-o poata folosi dupa planul Sau. Cineva spunea: "O corabie se afla cel mai in siguranta atunci cand sta ancorata in port. DAR nu pentru asta sunt construite corabiile!"
Nu credeti ca ar fi timpul sa ne asumam responsabilitatea iesirii in larg? ... prin credinta...
Binecuvantari vesnice,
radusamuel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu