vineri, 22 octombrie 2010

Un lucru frumos pentru Isus...

Citind astazi ultimele capitole din Matei, mi-am adus din nou aminte de dragostea Domnului nostru Isus Hristos, "Pastorul cel Bun care-si da viata pentru oi", Prietenul desavarsit care-si da viata pentru prietenii Sai, aratand ca nu este dragoste mai mare decat aceasta, "si pentru ca i-a iubit pe ai Sai, i-a iubit pana la capat" Ce minunat, si ce maret e Dumnezeul nostru, necuprins si de neinteles in dragostea Lui nemarginita!
Un lucru frumos pentru Isus.....Acesta e gandul pentru vinerea asta. E din Matei 26.6-13. A fost cam primul capitol cu care mi-am inceput citirea azi, si mi-am adus aminte de un gand pe care vi l-am mai spus cu ceva timp in urma, dar care din nou mi s-a lipit de inima ca o noua provocare de care parca am uitat. E scena din casa lui Simon, in care, la un moment dat, in timp ce Domul Isus cu ucenicii Sai stateau la masa, isi face aparitia un musafir oarecum neinvitat. E vorba de o femeie, caredintr-un vas de alabastru toarna un mir foarte scump pe capul Domnului Isus, in semn de slujire si cinstire. A fost darul ei inchinat Celui Uns din vesnicii sa fie Regele regilor si Imparatul imparatilor. E important sa cititi textul in timp ce veti citi urmatoarele randuri. Gestul ei starneste controverse intre cei prezenti, dar cuvintele Domnului Isus poarta incarcatura unui raspuns care elimina orice alt comentariu: "De ce faceti suparare femeii? Ea a facut un lucru frumos fata de mine!" Invatatura pentru noi: Ce inseamna a face un lucru frumos pentru Domnul Isus?
1. Un lucru frumos te va costa scump! (vs7) O pictura frumoasa se face cu multa munca si cu vopsea de calitate, pe o panza de calitate, etc La fel in oricare alt domeniu. Daca nu e neaparat investitia materiala, lucrarea te poate costa timp pus de-o parte, sanatate, oboseala, efort fizic, consum psihic, etc Te poate costa "reputatia", sau popularitatea.Cat sau ce te costa pe tine lucrarea pe care o faci si jertfa pe care i-o aduci lui Hristos?
2. Atunci cand vrei sa faci un lucru frumos pentru Isus, se vor gasi o multime de oameni care sa spuna "ce rost are risipa aceasta?"(vs8)Ce rost are risipa aceasta de bani, de efort, de sanatate, ce rost are sa-ti risti cariera ca sa ramai integru, ce rost are sa pierzi toti banii pt a nu te compromite, ce rost are sa spui ca esti crestin, cand stii ca toti colegii te vor privi batjocoritor, si exemplele pot continua...
3.Apoi, cu siguranta vor veni cu solutii de genul "ar fi fost mult mai bine sau mai eficient asa, sau asa..." (vs9) "mai bine dadea banii saracilor..." Hai, n-ai acceptat compromisul, dar macar puteai sa..." si-ti vor critica gestul incercand sa-l dovedeasca neintelept, sau negandit, sau cel putin de mana a doua,nicidecum cea mai reusita varianta. Tot timpul vor fi variante "mai bune", si oameni "mai destepti decat tine":) Nu descuraja. Pe aceaste femeie nimeni si nimic n-a putut-o impiedica sa-si aduca jertfa inaintea lui Hristos.Nici vorbe, nici priviri, nici chiar starea ei personala! Tot asa, nimic sa nu te impiedice sa aduci o jertfa pretioasa inaintea lui Hristos, si s-o aduci pana la capat, asa cum El te-a iubit pana la capat!
Bine... acum trei lucruri din partea Domnului Isus privitor la lucrul frumos pe care-l faci fata de El:
1.El cunoaste motivatia inimii tale.(vs10) Aceasta femeie nu a adus mirul curat din dorinta de a se evidentia "in stil Becali" aratandu-si averea si facand risipa de ochii lumii. A fost un lucru de pret, pregetit si inchinat pe deplin Domnului Isus. El stie cu ce inima faci si tu lucrarea Lui, cu ce inima Il slujesti si-L respecti, si cu ce inima te numesti "crestin" si urmas al Lui! Ochii Lui patrund dincolo de gestul tau!
2.Lucrul frumos facut pentru Hristos Isi gaseste perfect locul in planul lui Dumneze(vs12) Domnul Isus stia, iata, chiar mai bine decat stia femeia aceasta scopul cu care ea infapuia acest act! Chiar daca nu stii, sau nu te astepti, atunci cand te darui cu totul Domnului, actiunile tale vor infaptui planul Lui maret!
3.Domnul Isus nu uita lucrul tau frumos facut fata de El. Mai de graba noi suntem cei ce uitam lucrurile frumoase facute de El pentru noi:) Dar Domnul Isus promite ca fapta acestei femei nu va fi uitata. Iar ceea ce fac eu acum, sau ceea ce faceti fiecare din voi atunci cand cititi Matei26, este exact implinirea promisiunii Domnului Isus din versetul 13. Cu siguranta insa, ca mult mai pretioasa decat pomenirea oamenilor, va fi pomenirea in ceruri a unei slujiri, sau a unei vieti traite ca un lucru frumos, ca o jertfa pretioasa, placuta, inaintea lui Dumnezeu!Aceea va fi adevarata apreciere. Acesta e gandul de vinerea asta! Va doresc un weekend in care sa traiti frumos, ca-n timpul zilei, iar viata voastra, lucrarea voastra, relatia cu cei din jur,sa fie "un lucru frumos" facut pentru Domnul Isus, care merita ce-i mai pretios din noi!
Binecuvantari vesnice,
radusamuel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu